Ervaar & beleef het toneel in Hoogeloon

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volwassen Toneel

Toneelvereniging St. Pancratius heeft een jeugd, jongeren en volwassenengroep.

ontdek je podiumtalent

Volwassen Voorstellingen Toneel Talenten

Je bent nooit te oud om te leren en nooit te oud om op toneel te gaan. Ontdek je eigen podiumtalent. Bij de toneelgroep van St. Pancratius kun je iedere donderdag aan de bak. Van 20.15 uur tot 22.00 uur repeteren we voor een voorstelling. We starten altijd met een opwarm ronde met verschillende theatersport oefeningen. Daarna gaan we aan de slag. En na afloop kletsen we nog even na in de foyer van d’n Anloop.

Lachen, heel veel lachen, maar ook serieus iets bijzonders en unieks neer zetten. Daar gaan we met elkaar voor. 

2023-02-05 11.43.33
Voorstelling

Bertha's dood

“In het zweet des aanschijns zult gij uw brood verdienen”
Een western (maar dan in de Kempen)

Boer Kees zit helemaal klem. Zijn bedrijf staat aan de rand van de afgrond. De bank wil niet meer bijspringen. Zijn vrouw is depressief. Zijn zoon kijkt de hele dag tv en hij heeft nog slechts één koe; Bertha. Maar dan valt er een briefje op de mat met de vraag of hij zijn stal wil verhuren voor een hele interessante prijs. In een vlaag van verstandsverbijstering belt Kees het nummer en dat verandert alles. 

 

Deze bijzondere voorstelling is geschreven door theatermaker Hans Maas. De actie van een aantal jaar geleden waar honderden mensen in het Bladelse buitengebied een brief kregen waarin criminelen hengelen naar ruimte voor een hennepkwekerij inspireerde hem tot het schrijven van dit stuk. Hans is samen met de groep gaan brainstormen en verkennen welke richting de voorstelling op zou kunnen gaan. Uiteindelijk resulteerde dit in Bertha’s dood. De laatste koe van boer Kees van der Molen.

Hans combineert in het stuk herkenbare vleugjes uit oude westerns, Pulpfiction en andere Hollywood klassiers. Een beetje absurdistisch met veel humor. 

Word lid en "shine" op het Toneel

 

Toneel Hoogeloon presenteert

Alice in Wonderland

Familievoorstelling. Jeugd Pancratius samen met fanfare Wilhelmina

[mollie-forms id="1007"]