Ervaar & beleef het toneel in Hoogeloon

Zoek
Sluit dit zoekvak.

16/04/2019

75 jaar bevrijding

In september dit jaar is Hoogeloon 75 jaar bevrijd. Toneelvereniging St. Pancratius zal in die periode een spectaculair toneelstuk opvoeren dat plaats vindt rondom het Heieind.

Hij vindt zichzelf geen held Hij deed alleen wat nodig was Hij kon niet tegen het onrecht Hij kon niet anders ‘Helden getuigen zelden En getuigen zijn zelden helden’

Meesterlijk Verzet. Het bevrijdingsverhaal van Hoogeloon, Casteren, Netersel en omgeving.

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat Hoogeloon, Casteren, Netersel en een deel van Nederland bevrijd is. De Tweede Wereldoorlog is voorbij. Elk dorp, elke familie vertelt zijn eigen dappere, maar ook verdrietige verhalen. In deze voorstelling ervaar je de laatste dagen vlak voor de bevrijding. Geen spannend jongensboek. De oorlog is harde realiteit.

“Ik besef dat dit toneelstuk maar een heel klein deel beschrijft van alle gebeurtenissen in Hoogeloon, Casteren, Netersel en omgeving. Elke dorp, elke straat, elke familie heeft specifieke herinneringen aan de oorlog. Ik hoop toch met de beschrijving van een klein deel hiervan een beetje recht te doen aan deze verhalen”, zo geeft regisseur en schrijver Hans Maas aan.

Toneel Hoogeloon presenteert

Alice in Wonderland

Familievoorstelling. Jeugd Pancratius samen met fanfare Wilhelmina

[mollie-forms id="1007"]